به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی، در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه دنیای امروز فهمیده که نمیتواند با زبان زور با ایران صحبت کند، پیشرفتهای ایران اسلامی در عرصه علمی و نظامی را یادآور شد و تاکید کرد: البته استقلال و عزت هزینه دارد اما باید نتیجه مقاومت متدینانه و آگاهانه را به مردم گفت و یادآور شد که در دوران جنگ تحمیلی بدون تجهیزات در برابر دشمنان ایستادیم و یک وجب از خاک خود و هیچ باجی به شرق و غرب ندادیم؛ این همان عزت و افتخار است.
وی با تاکید بر این که اگر این تهدیدها، تحریمها و ایجاد تنگناها به هر کشور و نظامی حاکم می شد، دشمن کمتر از چند ماه نتیجه میگرفت، ابراز کرد: این در حالی است که در کشور ما هرچه فشار آوردند، از سوی دیگر مقاومت مردم را دیدند زیرا ملت آگاه هستند و وقتی این گونه باشد همه سختیها را برای اسلام و استقلال خویش تحمل می کنند؛ این معرفت، آگاهی بخشی و امید، کار و رسالت روحانیت است.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با اشاره به اینکه در دوران پهلوی، شاه ایران از انگلیس و آمریکا کسب تکلیف می کرد، گفت: امروز شاهدیم که کشتی انگلیسی در مقابل کاری که با کشتی ایرانی شد، مصادره و توقیف گردید و آنان در نهایت کشتی ایران را آزاد کردند؛ این امر، همان عزت و آبرو در برابر استکبار بود که در دنیا سابقه نداشته است.
وی به ماجرای ساقط شدن پهپاد آمریکایی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این کار بسیار مهم بود، زیرا امکان داشت با کوچکترین اشتباهی موشک به یک هواپیما اصابت کند ولی در نهایت با این همه، این پهپاد ساقط شد. این همان عزت می باشد که خدا به این نظام و ملت داده است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان به مسئله سوریه اشاره و ابراز کرد: بحث درباره سوریه نیست، بلکه در مورد محور مقاومت است و از این رو رهبر معظم انقلاب فرمودند که ما تا آخر خواهیم ایستاد و نخواهیم گذاشت کاری انجام دهند.
وی با اشاره به ماجرای حمله پهپادهای یمنی به یکی از مراکز نفتی عربستان، گفت: با وجود داشتن سلاح های مختلف، به این کشور خسارت وارد شد؛ یعنی این برداشت می شود که اگر بخواهند با ایران وارد جنگ شوند، چیزی از آنها باقی نخواهد ماند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه کار طلبه و یک روحانی هدایت جامعه است و هیچ شغل، مسئولیت و حرفه ای به اهمیت و بزرگی امر هدایت جامعه نمی رسد، ابراز کرد: اگر شغلی در عالم از هدایت جامعه بزرگتر و پر اهمیت تر می داشتیم خداوند تبارک و تعالی آن را بر عهده انبیا و رسولان خود قرار میداد.
وی با بیان اینکه کار و مسئولیتی مهم تر از هدایت مردم نیست و رسالت پیامبران همین بوده است، اظهار کرد: از این رو انسان در سوره حمد که گنج الهی و خلاصه قرآن است از خداوند متعال هدایت در صراط مستقیم را طلب و درخواست می کند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان خطاب به طلاب علوم دینی با اشاره به اینکه باید خداوند را شاکر باشیم که برای هدایت مردم از علم و دانشی که به وحی متصل است، استفاده می کنیم، گفت: دانش و معلوماتی را که ما می آموزیم از امام صادق(ع) است و این یک امر بسیار با ارزش، مهم و مغتنم می باشد.
وی افزود: رمز ماندگاری روحانیت به خاطر همین امر است و روز به روز رشد داشته، زیرا به وحی متصل می باشد و از این رو حتی رضاخان نیز نتوانست این چشمه خروشان را خاموش کند.
حجت الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه این حوزه در همه علوم و معارف مانند: فلسفه، فقه، اصول، تفسیر، کلام، عرفان، اخلاق، ادبیات و مناظره سرآمد است، گفت: بزرگانی که در این حوزه حضور داشتند، طلای وجودشان به جامعه روشنایی داده است، کم نیستند.
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) همه علوم و معارف را به شاگردانشان میآموختند، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، حوزه علمیه باید برای پاسخگویی به سؤالات و شبهات این گونه باشد که در طول تاریخ نیز همینطور بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی یادآور شد: علما و بزرگان حوزه در زمان خود به روز بودند و این امر که مقام معظم رهبری بر مسئله تحول تاکید دارند به این معنی است که حوزه علمیه اکنون نیز نسبت به سوالات و شبهات پاسخگو باشد و همانطور که گذشتگان حوزه در زمان خود سوالی را بدون پاسخ نگذاشتند و از زمان عقب نبودند، امروز هم برای هر سوالی، پاسخی علمی و منطقی داشته باشد.
وی افزود: شیخ طوسی بیان میکند که علما و بزرگان حوزه سوالات و شبهات مختلف زمان خود را با تلاش پاسخ میدادند. در واقع حوزه علمیه همیشه از زمان جلوتر بوده است و باید همینگونه نیز باشد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با این تعریف که عارف به زمان طبق تعبیر امیرمومنان(ع) کسی است که به مسائل به وجود آمده توجه کند و پیشبینی های لازم را انجام داده باشد، اظهار کرد: عالم دین باید نسبت به زمان اعرف و دیدهبانی لازم را انجام داده باشد و قبل از اینکه یک شبهه وارد ذهن و فکری شود، راه علاج را پیدا کرده و آن را دفع کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به نسل جوان را لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: نسل جوان را باید در یابیم و ضمن اعتنا و توجه، با آنان ارتباط برقرار کنیم که البته این امر نیز یک فن و مهارت است و باید آن را بیاموزیم.
حجت الاسلام و المسلمین مروی در ادامه به حضور چهرههای علمی، سیاسی و اجتماعی اشاره و خاطرنشان کرد: علما، بزرگان و فقهای نام آور در طول تاریخ در حوزههای مختلفی که به جامعه و اجتماع مربوط می شد احساس مسئولیت می کردند و فعال بودند.
وی با این مطلب که امروز رهبری جامعه در نظام اسلامی را یک فقیه عادل بر عهده گرفته و بخشهایی از مسئولیت های کشور را روحانیت بر عهده دارند، توضیح داد: تفاوت امروز با سایر دوران در این است که رهبری جامعه به معنای ولی فقیه نبود ولی حضور اجتماعی در جامعه یک امر تازهای نیست و از گذشته در حوزه علمیه وجود داشته است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: آنچه موج عظیمی را برای پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد کرد، اعتماد مردم به روحانیت بود که برای دین، اخلاق و پایبندی آنان به انقلاب باید آن را حفظ کند.
گفتنی است، در این مراسم برخی از علما، اساتید و طلاب مشهد و نیز نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان و استاندار این استان حضور داشتند.
انتهای پیام/313/25